Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i owocami

2.83 (6 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i owocami to bardzo proste rozwiązanie jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego. Deser który przygotujemy bez większego nakładu pracy w kilka chwil.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Arkusz ciasta francuskiego
    1 budyń waniliowy z cukrem
    500 ml mleka
    1 łyżeczka mąki pszennej
    Truskawki i borówki około 500 gramów
Wystaw ocenę:

2.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Tarta na słodko

Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno i brzegi foremki do tarty wyłożyć ciastem francuskim, nakłuć po całej powierzchni widelcem.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego 200 stopni i pieczemy aż będzie przyrumieniona około 30 minut ( na złoty kolor)
    Studzimy.
  • 2. W międzyczasie ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu(do mieszanki budyniowej dodajemy jedną łyżeczkę mąki pszennej).
    Lekko przestudzony budyń wykładamy na ciasto.
  • 3. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki.
    Owoce układamy na wierzchu tarty i wkładamy do lodówki na 1 godzinkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować