Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i owocami to bardzo proste rozwiązanie jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego. Deser który przygotujemy bez większego nakładu pracy w kilka chwil.
45 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Arkusz ciasta francuskiego
1 budyń waniliowy z cukrem
500 ml mleka
1 łyżeczka mąki pszennej
Truskawki i borówki około 500 gramów
Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno i brzegi foremki do tarty wyłożyć ciastem francuskim, nakłuć po całej powierzchni widelcem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego 200 stopni i pieczemy aż będzie przyrumieniona około 30 minut ( na złoty kolor)
Studzimy.
2.W międzyczasie ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu(do mieszanki budyniowej dodajemy jedną łyżeczkę mąki pszennej).
Lekko przestudzony budyń wykładamy na ciasto.
3.Truskawki kroimy na mniejsze kawałki.
Owoce układamy na wierzchu tarty i wkładamy do lodówki na 1 godzinkę.
Komentarze