Szczupak polska ryba na talerzu

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szczupak to znakomita ryba należąca do świątecznego menu. A kiedy ją przyrządzicie według mojego przepisu rzeczywiście poczujecie się wyjątkowo.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet szczupak: 2 sztuki
    - awokado: 1 sztuka
    - ziemnaki: 1 kilogram
    - cebula: 1 sztuka
    - natka pietruszki świeża posiekana: 1 pęczek
    - olej: 2 łyżki
    - przyprawy (sól, pieprz, zioła,gałka): 1 łyżeczka
    - papryka słodka w proszku lub curry: 1 łyżeczka
    - ocet winny lub sok z cytryny: 1 łyżka
    - kapary: 1 łyżeczka
    - anchois fileciki: 3 sztuki
    - miód: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szczupak polska ryba na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet szczupaka umyj, natrzyj przyprawami. Przetnij wzdłuż na połowę aby uzyskać cztery paski ryby. Nadziej na patyczek do szaszłyków i odstaw do marynowania. Ugotuj ziemniaki, zrób z nich pure, dodaj drobno posiekaną pietruszkę i zeszkloną cebulkę pokrojoną w kostkę. Wymieszaj razem. Gałkownicą do lodów nakładaj pure na podłużny talerz na środku. Zgriluj szczupaka klika minut z każdej strony. Awokado pokrój na fileciki i polej sosem z oliwy, octu, soli, kaparów i łyżki miody, oraz drobno pokrojonych filecików anchois.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Szczupak Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować