REKLAMA

Kebab na talerzu

wyświetlono: 427 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Takie pełne talerze kebaba w sobotę podałam rodzince na obiad, danie bardzo szybkie do przygotowania z łatwo dostępnych produktów. Mięso zamarynowałam dzień wcześniej w mleku dzięki takiej marynacie filet stał się mega soczysty i mięciutki. Rodzinka była bardzo zadowolona z takiego wykonania gdyż każdy dostał swoją porcję, pojedzeni i zadowoleni a to najlepsza rekomendacja.

opublikowany: 07.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • op. mixu sałat
    2 pomidory
    2 ogórki kiszone
    cebula biała

    2 filety z kurczaka
    1/2 l mleka 3,2 %
    op. przyprawy do kebaba
    olej do smażenia

    Sos czosnkowy:
    3 łyżki śmietany 18%
    łyżka majonezu
    łyżeczka czosnku granulowanego

    Frytki proste gotowe do smażenia lub domowe
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • filet 1. Dzień wcześniej fileta umyć a następnie pokroić w cienkie paski, przełożyć do miski i zalać mlekiem, odstawić na 24 godziny do lodówki.
  • mięso 2. Następnego dnia do garnka wlać olej na usmażenie frytek, mięso przełożyć na patelnię podlać olejem i usmażyć do miękkości ok 15 minut.
  • 3. Na talerzach porozkładać mix sałat, usmażone frytki, mięso, oraz pokrojonego pomidora w plastry, ogórka oraz plasterki cebuli, ponownie mięso. Składniki na sos wymieszać i zrobić kupeczki na warzywach z mięsem.

Porady

Z tej porcji otrzymałam 3 duże talerze kebaba.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny P6221168

DROBIOWY KEBAB NA TALERZU

Domowy kebab z piekarnika - prawdziwy HIT!

kategoria: Dania główne kebab opublikowany: 30.04.2018 | wyświetlono: 1824 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE