Szaszłyki z kurczakiem w musztardzie cukinią i warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Takie szaszłyki świetnie sprawdzą się na grilla lub upieczone w piekarniku, moje jedyne ulubione z wszystkich szaszłyków.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 6 szaszłyków:
    duży filet z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    łyżka musztardy
    4 łyżki oleju rzepakowego
    młoda cukinia
    duża cebula czerwona
    2 pieczarki
    mała papryka czerwona
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Przekąski Grill

Szaszłyki z kurczakiem w musztardzie cukinią i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć a następnie pokroić w dużą kostkę, wymieszać w przyprawie oraz musztardzie. Odstawić. Cebulę oraz pieczarki obrać, cukinię i paprykę umyć. Wszystko pokroić w kostkę i plastry.
  • szaszłyki 2. Na patyczki nabijać mięso wraz z warzywami aż do wyczerpania składników. Mi wyszło 6 dużych szaszłyków z mięsem i jeden mały z warzyw. Wszystko polać olejem.
  • 3. Szaszłyki przełożyć na blaszkę od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 40 minut lub grillować na rozgrzanym ruszcie 30 minut, co jakiś czas przewracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Szaszłyki z kurczakiem

To może cię zainteresować