Takie szaszłyki świetnie sprawdzą się na grilla lub upieczone w piekarniku, moje jedyne ulubione z wszystkich szaszłyków.
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na 6 szaszłyków:
duży filet z kurczaka
przyprawa do kurczaka
łyżka musztardy
4 łyżki oleju rzepakowego
młoda cukinia
duża cebula czerwona
2 pieczarki
mała papryka czerwona
patyczki do szaszłyków
Szaszłyki z kurczakiem w musztardzie cukinią i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta umyć a następnie pokroić w dużą kostkę, wymieszać w przyprawie oraz musztardzie. Odstawić. Cebulę oraz pieczarki obrać, cukinię i paprykę umyć. Wszystko pokroić w kostkę i plastry.
2.Na patyczki nabijać mięso wraz z warzywami aż do wyczerpania składników. Mi wyszło 6 dużych szaszłyków z mięsem i jeden mały z warzyw. Wszystko polać olejem.
3.Szaszłyki przełożyć na blaszkę od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 40 minut lub grillować na rozgrzanym ruszcie 30 minut, co jakiś czas przewracając.
Komentarze