300 g fileta z kurczaka
1 mała cukinia
1/2 bakłażana
po kawałki żółtej i czerwonej papryki
1 cebula
marynata:
przyprawa do grilla
pieprz
świeże zioła, u mnie szałwia, oregano, mięta i lubczyk
1 łyżka maggi
1/3 szklanki piwa
Szaszłyki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy, posiekane zioła, skropić maggi i zalać piwem. Wymieszać. Odstawić do lodówki. Warzywa pokroić i wymieszać z przyprawą do grilla. Zamarynowane mięso nadziewać na patyczki na przemian z warzywami (drewniane patyczki dobrze jest wcześniej namoczyć). Szaszłyki grillować na aluminiowej tacce, na średnio rozgrzanym grillu przez około pół godziny. Smacznego :)
Komentarze