1.marynata do polędwicy:
5 łyżek oliwy z oliwek , 1 łyżka shoarma, szczypta soli morskiej, 3 łyżki marnaty do grilla Kamis, listek laurowy wszystkie składniki wymieszać;
2.marynata do boczku
5 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka Tandari masara. wszystkie składniki wymieszać
3.Polędwicę wieprzową włożyć do naczynia i zalać wcześniej przygotowaną marynatą. Wstawić do lodówki na noc.
4.Boczek włożyć do miseczki i posmarować marynatą wstawić do lodówki na noc.
5.Na patyczki nabijamy na przemian polędwicę, cebule i boczek.
Układamy szaszłyki na grillu i pieczemy w zależności od tego jaki mamy grill tak około 20-30 minut. Polewamy od czasu do czasu marynatą aby się nie wysuszyły. Szaszłyki odwracamy na drugą stronę co jakiś czas.
Komentarze