szaszłyki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Sezon na grilla w pełni piękna, pogoda więc przygotowałam dla Was szaszłyki.

  • Łatwy

Składniki:

  • - krucha polędwica wieprzowa pokrojona w plastry: 1 sztuka
    - boczek surowy: 300 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - pieprz syczuański: 1 opakowanie
    - sól morska, pieprz świeżo mielony,chili: 2 łyżki
    - marynata do grilla: 1 opakowanie
    - Tandari masara: 1 opakowanie
    - przyprawa kebab shoarma: 1 opakowanie
    - oliwa: 1 szklanka
    - Liscie laurowe: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marynata do polędwicy:
    5 łyżek oliwy z oliwek , 1 łyżka shoarma, szczypta soli morskiej, 3 łyżki marnaty do grilla Kamis, listek laurowy wszystkie składniki wymieszać;
  • 2. marynata do boczku
    5 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka Tandari masara. wszystkie składniki wymieszać
  • 3. Polędwicę wieprzową włożyć do naczynia i zalać wcześniej przygotowaną marynatą. Wstawić do lodówki na noc.
  • 4. Boczek włożyć do miseczki i posmarować marynatą wstawić do lodówki na noc.
  • 5. Na patyczki nabijamy na przemian polędwicę, cebule i boczek.
    Układamy szaszłyki na grillu i pieczemy w zależności od tego jaki mamy grill tak około 20-30 minut. Polewamy od czasu do czasu marynatą aby się nie wysuszyły. Szaszłyki odwracamy na drugą stronę co jakiś czas.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować