Szaszłyki drobiowe w marynacie

4.44 (208 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszne szaszłyki z kurczakiem, papryką, pomidorkami, cebulką, ogórkiem i kiełbaską:) Mięso drobiowe jest wyjątkowo kruche i smaczne dzięki marynacie ziołowej z curry i czosnkiem:)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - kiełbasa: 30 dekagramów
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - pomidorki koktajlowe: 6 sztuk
    - ogórek szklarniowy: 1 sztuka
    - cebulka mała: 4 sztuki
    - przyprawa do grilla: 2 łyżki

    - olej: 3 łyżki
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżeczka
    - curry: 1 łyżeczka
    - zioła: oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek: 1 łyżka
    - Czosnek granulowany: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.44 (208 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki drobiowe w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na marynatę dokładnie wymieszać z olejem.
    Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, włożyć do marynaty na noc lub kilka godzin. Warzywa umyć. Ogórka obrać i pokroić w grubsze plasterki. Paprykę pokroić w kawałki, a pomidorki w ćwiartki. Cebulki obrać, pokroić w plastry. Kiełbaskę również w plasterki. Na drewniane patyczki nadziewać pokrojone warzywa i mięso w dowolnej kolejności.
    Posypać obficie przyprawą do grilla. Piec na rozgrzanym ruszcie, przewracając co jakiś czas, aby ładnie się przypiekły z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować