REKLAMA

Pasta paprykowa

wyświetlono: 858 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

idealna do sosu, na kanapki do sałatek

opublikowany: 31.07.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 50 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    · 1kg papryki
    · 25dag cebuli
    · Kilka ząbków czosnku
    · 5 dag cukru
    · ¼ szkl olejy
    · ¼ szkl octu10%
    · 1 łyżeczka oregano
    · Pieprz do smaku
    · Sól do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę dobrze oczyszczoną zemleć w maszynce. Dodać pokrojony czosnek, cukier, olej, ocet przyprawy do smaku i gotować na silnym ogniu przez 20 minut, ciągle mieszając. Gorącą pastę nakładać do słoików. Dobrze zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kasia_S Kasia S

Pasta paprykowa

doskonały dodatek do kanapek i nie tylko

kategoria: kanapki Pasty pasta paprykowa opublikowany: 04.09.2013 | wyświetlono: 788 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Jola66 Jola66

Pasta paprykowa do słoików

Bardzo smaczny dodatek do pieczonych czy gotowanych mięs,świetny dodatek do kanapek, czy do pizzy.

kategoria: Przetwory Pasty opublikowany: 25.07.2016 | wyświetlono: 5857 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: elapolo elapolo

Pasta paprykowa na kanapkę

To bardzo zdrowa, warzywna pasta na kanapkę. Smak można podkręcić swoimi ulubionymi ziołami.

kategoria: chleb Pasty opublikowany: 17.09.2018 | wyświetlono: 1620 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE