Pasta paprykowa

  • wyświetlono: 486 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

idealna do sosu, na kanapki do sałatek

22046683_10214433863502243_8758974175629932867_n
  • 10 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

Składniki
· 1kg papryki
· 25dag cebuli
· Kilka ząbków czosnku
· 5 dag cukru
· ¼ szkl olejy
· ¼ szkl octu10%
· 1 łyżeczka oregano
· Pieprz do smaku
· Sól do smaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pasta paprykowa

  • 1. Paprykę i cebulę dobrze oczyszczoną zemleć w maszynce. Dodać pokrojony czosnek, cukier, olej, ocet przyprawy do smaku i gotować na silnym ogniu przez 20 minut, ciągle mieszając. Gorącą pastę nakładać do słoików. Dobrze zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykaprzetwory_z_ fiskars
 

Komentarze

Podobne przepisy

sdb

Dodane przez: Magdalena_Z

Sałatka paprykowo ogórkowa

Idealna do obiadu.

Sałatka paprykowa

Dodane przez: Świeca Urszula

Sałatka paprykowa

Idealnie nadaje się na obiad jako...

Domowa pasta rosołowa.

Dodane przez: weronika63

Domowa pasta rosołowa

Pasta warzywna, przeze mnie nazwana...

Cukiniowo - paprykowy sos na zimę

Dodane przez: zzewa

Cukiniowo - paprykowy sos na zimę

Dziś polecam Wam kolejną wariację...

image-1euat4v

Dodane przez: Aga123494

Najlepsze węgierskie leczo paprykowe

Idealne i nieco zmienione leczo...

Sos paprykowy pikantny

Dodane przez: bietka

Sos paprykowy pikantny

Bardzo smaczny sos do słoików,...