Szaszłyki warzywne

4.5 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Samodzielne danie lub dodatek do grillowanego mięska :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia
    1 bakłażan
    1 czerwona papryka
    garść czarnych oliwek
    kilka pieczarek
    3-4 łyżki oleju
    2 łyżki przyprawy do szaszłyków
    2 łyżki masła
    garść świeżych ziół, u mnie oregano, szałwia i lubczyk
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i bakłażana pokroić w plastry, paprykę i kostkę. Warzywa wrzucić do miski, polać olejem, posypać przyprawą do szaszłyków, dodać posiekane zioła i dokładnie wymieszać. Oliwki przekroić na połówki, pieczarki pokroić w plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian warzywa. Szaszłyki ułożyć na aluminiowej tacce, na wierzchu rozłożyć wiórki masła. Grillować na średnio rozgrzanym grillu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować