Syrop z babki lancetowatej

4.33 (3 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Doskonały na przeziębienie nie tylko dla dorosłych ale i dzieci

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół kilo liści babki lancetowatej
    1 kg cukru
    1 cytryna
    1.5 l wody
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Syrop z babki lancetowatej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście zalać wodą. Zagotowujemy. Gotujemy około 5 minut. Studzimy i przecedzamy. Do płynu dodajemy cukier i pokrojoną w plastry cytrynę że skóra. Gotujemy około pół godziny. Odcedzamy cytryny, przelewamy do butelek o pojemności 200 ml. Odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy .

Porady

Syrop najlepiej przechowywać w ciemnym miejscu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować