Bogactwo smaku tej potrawy tkwi w przyprawach, a najważniejsza w tym daniu jest właśnie kolendra. Zmielone ziarna kolendry nadają mięsu wspaniały smak, jeśli ktoś posiada świeżą kolendrę to proponuję dodać nieco posiekanej do sosu – na pewno będzie pysznie.
Użytkownik Mysiunia
w dniu 11.04.2016 10:47 opublikował przepis:
Placuszki robi się bardzo łatwo i szybko, dodatkowy atut jest taki, że można je przygotować na wiele sposobów – z dowolnymi owocami, z różnymi dodatkami (np. sos owocowy, czekoladowy, karmel ze śmietanki itp).
Użytkownik Mysiunia
w dniu 11.04.2016 10:14 opublikował przepis:
Dzięki pokrzywom możemy uzyskać zaskakujący, intensywny kolor zielony, który pięknie wygląda na talerzu. Robiłam zupy krem z brokuła, czy zielonego groszku, ale nigdy nie udało mi się uzyskać tak ładnego efektu kolorystycznego : )
Użytkownik Mysiunia
w dniu 11.04.2016 09:42 opublikował przepis:
Proponuję sposób na pyszne przygotowanie mięsa wołowego na obiad. Mięso jest dobrze doprawione, a sos wyrazisty w smaku. Całość podałam z kaszą gryczaną i surówkami. Ilość składników na 2 porcje.