Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Miałam zaległą kapustę czerwoną w lodówce którą już kilka dni temu wyrwałam z grządki, ogórka zielonego i czerwoną cebulkę, postanowiłam to wszystko połączyć w jedno, to był strzał w dziesiątkę surówka była tak pyszna że musiałam dorabiać do drugiego dania!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała główka kapusty czerwonej
    1/2 ogórka świeżego
    1/2 cebuli czerwonej
    2 łyżki majonezu
    pieprz i sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Majonez Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z brzydkich liści i przekroić na pół, na tarce o dużych oczkach zetrzeć kapustę do miski
  • 2. Ogórka i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, przyprawić solą oraz pieprzem, połączyć z majonezem, delikatnie wymieszać
  • 3. Surówkę schłodzić w lodówce do przegryzienia składników
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować