Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (162 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty , jabłka i cebuli . Może stanowić dodatek do dania głównego lub domowego fast-foodu.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    2 cebule
    2 winne jabłka
    1 łyżka oleju rzepakowego z czosnkiem i bazylią
    1 łyżka octu
    cukier
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować.
    Zasolić, wymieszać, odstawić na min 2 godz do lodówki.
    Cebulę obrać, posiekać drobno.
    Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Składniki sałatki wymieszać razem doprawiając octem , cukrem i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czerwona kapusta Jabłka Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować