Surówka z czerwonej kapusty

  • wyświetlono: 1003 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty , jabłka i cebuli . Może stanowić dodatek do dania głównego lub domowego fast-foodu.

martyna
  • 6 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1/2 główki czerwonej kapusty
2 cebule
2 winne jabłka
1 łyżka oleju rzepakowego z czosnkiem i bazylią
1 łyżka octu
cukier
sól ,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z czerwonej kapusty

  • 1. Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować.
    Zasolić, wymieszać, odstawić na min 2 godz do lodówki.
    Cebulę obrać, posiekać drobno.
    Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Składniki sałatki wymieszać razem doprawiając octem , cukrem i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulajabłkaczerwona kapustasurówkaolej rzepakowydo obiadusurówka z kapustysurówka z jabłkiemolej smakowydo fast-foodu

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: benka

Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapusta z porem i rodzynkami.

surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Anitka0804

Surówka z czerwonej kapusty

Miałam zaległą kapustę czerwoną...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Blodka

Surówka z czerwonej kapusty

Pyszna i zdrowa surówka. Doskonała...

surowka z czerwonej kapusty

Dodane przez: lucyna19

Surówka z czerwonej kapusty

Bardzo wartosciowa surówka.

czerwona kapusta

Dodane przez: Sakura

Surówka z czerwonej kapusty

Bardzo prosta i smaczna surówka

Surówka z czerwonej kapusty.

Dodane przez: Waldek

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka która pasuje do wszystkich...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE