Surówka z gotowanej czerwonej kapusty

4.47 (201 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zdrowa i pyszna surówka z czerwonej kapusty poleca się na dzisiejszy obiad

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -pół główki czerwonej kapusty
    -1 łyżka soli
    -1 łyżka cukru
    -2 łyżki octu
    -do smaku dodatkowo sól, pieprz, oliwa
Wystaw ocenę:

4.47 (201 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z gotowanej czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy i przekładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą do przykrycia, dodajemy sól, ocet, cukier i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przekładamy do miski. Podajemy na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować