Surówka z czerwonej kapusty kiszonej

4.5 (157 ocen)

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z dodatkiem prażonych ziaren jest smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu, szczególnie mięsa duszonego lub ryby.

Składniki:

  • 0,5 kilograma czerwonej kapusty kiszonej
    1 cebula cukrowa
    1 jabłko
    2-3 łyżki prażonych ziaren
    Pół pęczka natki pietruszki
    Oliwa z oliwek
    Sól, pieprz
    Cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, siekamy, cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy prażone ziarna oraz oliwę z oliwek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Surówkę mieszamy i na pół godziny wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować