Surówka z czerwonej kapusty

  • wyświetlono: 370 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealnie pasuje do mięs podanych w sosie.

iziona
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1/2 niewielkiej główki czerwonej kapusty
około 10 cm pora ( biała część)
1 łyżeczka soku z cytryny
przyprawy
3-4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z czerwonej kapusty

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami ( bez środkowej twardej części ) , dodać niewielką ilość soli oraz sok cytrynowy i po wymieszaniu odstawić na kilkanaście minut. Por pokroić w cienkie paseczki, następnie dodać do kapusty razem z majonezem, wymieszać, doprawić do smaku szczyptą cukru, pieprzem i ewentualnie solą. Można podawać od razu po wymieszaniu, ale moim zdaniem warto dać jej kilka minut na " przegryzienie smaków"

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

majonezczerwona kapustasurówkaobiad

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Futka

Surówka z czerwonej kapusty

Propozycja na smakowitą i soczystą...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: benka

Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapusta z porem i rodzynkami.

surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Anitka0804

Surówka z czerwonej kapusty

Miałam zaległą kapustę czerwoną...

surowka z czerwonej kapusty

Dodane przez: lucyna19

Surówka z czerwonej kapusty

Bardzo wartosciowa surówka.

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Martyna1991

Surówka z czerwonej kapusty

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty...

czerwona kapusta

Dodane przez: Sakura

Surówka z czerwonej kapusty

Bardzo prosta i smaczna surówka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE