Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealnie pasuje do mięs podanych w sosie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 niewielkiej główki czerwonej kapusty
    około 10 cm pora ( biała część)
    1 łyżeczka soku z cytryny
    przyprawy
    3-4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami ( bez środkowej twardej części ) , dodać niewielką ilość soli oraz sok cytrynowy i po wymieszaniu odstawić na kilkanaście minut. Por pokroić w cienkie paseczki, następnie dodać do kapusty razem z majonezem, wymieszać, doprawić do smaku szczyptą cukru, pieprzem i ewentualnie solą. Można podawać od razu po wymieszaniu, ale moim zdaniem warto dać jej kilka minut na " przegryzienie smaków"
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować