Surówka colesław najpyszniejsza

4.97 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Po wielu poszukiwaniach idealnego smaku, wreszcie się udało. To najpyszniejszy colesław jaki jadłam.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty białej (ok.1 kg)
    1 średnia marchew
    1 mała cebula
    Sos:
    2/3 szklanki majonezu
    1/2 szklanki mleka
    4 łyżeczki cukru pudru
    2 łyżeczki octu balsamicznego (może być ocet winny z białego wina lub zwykły 10% - wtedy 1 łyżeczka)
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka soli
    1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.97 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Majonez Dodatki

Surówka colesław najpyszniejsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, marchew i cebulę szatkujemy ręcznie lub w robocie. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować