Spaghetti z anchois i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron spaghetti z ciekawym sosem na bazie suszonych pomidorów, a wyjątkowości dodają mu fileciki anchois.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti
    1 puszka filecików anchois (50 g)
    70 g suszonych pomidorów w zalewie
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz – do smaku
    2 łyżki zmielonego sera grana padano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Spaghetti z anchois i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente.
    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, który należy lekko zeszklić, dodać pokrojone w paski suszone pomidory, oraz kawałki filecików anchois. Na koniec dodać natkę pietruszki. Całość doprawić pieprzem (sól oszczędzamy, bo anchois, są dość słone).
    Ugotowany makaron przełożyć na patelnię z sosem, połączyć ze sobą składniku i wyłożyć na talerze.
    Podawać na ciepło, oprószone startym grana padano i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti Suszone pomidory Anchois

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować