Sos salsa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka, meksykańska salsa! Aromatyczne połączenie papryki i pomidora z przyprawami idealnie sprawdzi się jako dodatek do serów, nachosów i słonych przekąsek.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    1 duży pomidor
    Łyżka octu balsamicznego
    Pół łyżeczki bazylii, papryka ostra, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sos salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i pomidora zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki. Blendujemy razem z octem balsamicznym i przyprawami.
  • 2. Sos gotujemy mieszając, aż woda nie odparuje (do momentu kiedy sos będzie miał taką konsystencję jaką chcemy). Podajemy na zimno lub na gorąco. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Ostry sos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować