Salsa paprykowa

  • wyświetlono: 1102 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Kolorowa salsa paprykowa z czosnkiem i kolendrą to świetna propozycja na każdą imprezę, gdzie sprawdzi się jako dip. Uwielbiam też taką salsę, jako świeży dodatek do pieczonych mięs i dań meksykańskich.

AnetaJ
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 ząbek czosnku
1-2 łyżki świeżej kolendry
Olej
Sól, pieprz
Niewielka ilość miodu
Sok z połowy cytryny
2 łyżki mielonych orzechów

Sposób przygotowania przepisu:

Salsa paprykowa

  • 1. Paprykę czyścimy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną kolendrę. Na koniec dodajemy niewielką ilość oleju, szczyptę soli i pieprzu, niewielka iść miodu oraz sok z połowy cytryny, orzechy, mieszamy.
    Odstawiamy całość na godzinę, żeby smaki się połączyły

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakipaprykaczosnekorzechyDANIA DLA URODYkolendrasamo zdrowieprosty przepissalsa paprykowa

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta z serem panierowana

Dodane przez: ewaeu

Młoda kapusta z żółtym serem panierowana

O tej porze roku, młodą kapustę...

Ziemniaki po piekarsku

Dodane przez: AnetaJ

Ziemniaki po piekarsku

To pyszna i ciekawa alternatywa...

Paluszki ziemniaczane

Dodane przez: beciiaaa

Paluszki ziemniaczane

Proste, szybkie, tanie paluszki...

Surówka obiadowa z marchewki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Surówka obiadowa z marchewki

Zapraszam na smaczną i aromatyczną...

Pieczone buraki z orzechami włoskimi do obiadu

Dodane przez: ewaeu

Pieczone buraki z orzechami włoskimi do...

Pyszny dodatek do obiadu. Polecam.

Sos meksykański do ryżu

Dodane przez: 2milutka

Sos meksykański do ryżu

Najlepszy domowy sos po meksykańsku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE