Salsa paprykowa

4.5 (143 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Kolorowa salsa paprykowa z czosnkiem i kolendrą to świetna propozycja na każdą imprezę, gdzie sprawdzi się jako dip. Uwielbiam też taką salsę, jako świeży dodatek do pieczonych mięs i dań meksykańskich.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 ząbek czosnku
    1-2 łyżki świeżej kolendry
    Olej
    Sól, pieprz
    Niewielka ilość miodu
    Sok z połowy cytryny
    2 łyżki mielonych orzechów
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Salsa Dodatki

Salsa paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę czyścimy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną kolendrę. Na koniec dodajemy niewielką ilość oleju, szczyptę soli i pieprzu, niewielka iść miodu oraz sok z połowy cytryny, orzechy, mieszamy.
    Odstawiamy całość na godzinę, żeby smaki się połączyły
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kolendra Orzechy Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować