Kolorowa salsa paprykowa z czosnkiem i kolendrą to świetna propozycja na każdą imprezę, gdzie sprawdzi się jako dip. Uwielbiam też taką salsę, jako świeży dodatek do pieczonych mięs i dań meksykańskich.
1 min
Łatwy
Składniki:
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 ząbek czosnku
1-2 łyżki świeżej kolendry
Olej
Sól, pieprz
Niewielka ilość miodu
Sok z połowy cytryny
2 łyżki mielonych orzechów
Salsa paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę czyścimy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną kolendrę. Na koniec dodajemy niewielką ilość oleju, szczyptę soli i pieprzu, niewielka iść miodu oraz sok z połowy cytryny, orzechy, mieszamy.
Odstawiamy całość na godzinę, żeby smaki się połączyły
Komentarze