REKLAMA
Pizza z dużą ilością składników ma swoich amatorów. Tak jest i u nas. Od czasu do czasu przychodzi ochota by zjeść konkretną pizzę z kawałkiem mięcha. A jeszcze lepiej, gdy to mięso będzie podane w towarzystwie cebulki i papryki. Ważne by taką pizzę podpiec tak, by była rumiana, lekko chrupiąca, a to co ma być soczyste i pełne smaku, chowało się pod serową pierzynką.
Moja kolejna propozycja na podanie włoskich kluseczek. Tym razem zapiekane w piecu z pulpecikami w sosie pomidorowym. To danie często przygotowuje, gdy zostanie mi trochę pulpecików w sosie lub kluseczek.
Smaczne klopsiki w sosie pomidorowym- poświęcimy im mniej czasu na przygotowanie, a smakują równie pysznie co tradycyjne gołąbki.
To danie jest perfekcyjne pod każdym względem i w 100 % trafia w mój kulinarny gust. Możecie dodać także inne, ulubione zioła, a nawet drobno pokrojone, suszone pomidory z oliwy - będzie równie pysznie!
Pierożki choć smażone w głębokim oleju nie są wcale tłuste. Dodatek sosu sprawia że smakują jeszcze lepiej:)
Tradycyjne zrazy wołowe z boczkiem, ogórkiem i cebulką w pysznym sosie paprykowo pomidorowym. Tym razem podałam je z młodymi ziemniaczkami, ale świetnie smakują również z jakąkolwiek kaszą.
Uwielbiam wykorzystywać kaszę jako bazę do kotlecików. Tym razem to kasza jaglana z dodatkiem gotowanego jajka, marchewki w lekkim sosie pomidorowym.
Lazania to jedno z ulubionych dań w moim domu. Przyznam, że tych ulubionych mamy jednak wiele :) Lazanię robię z różnymi dodatkami: z mięsem mielonym, szpinakiem, boczniakami czy z kurkami w sezonie kurkowym
Po Świątecznych słodkościach przyszedł czas na coś słonego :-)
Jak ciasto do normalnej pizzy może się nie udać, tak to zawsze wychodzi perfekcyjne - puszyste, rozpływające się w ustach i pyszne. W połączeniu z ciągnącym się żółtym serem, mocno pomidorowym sosem z ziołową nutą i dodatkami, otrzymujemy rozkoszną eksplozję smaku.
Ostatnio skomentowane
Krupnik ukraiński