Sok z czerwonej porzeczki

4.5 (150 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Naturalny o pięknej barwie sok z czerwonej porzeczki o słodko kwaskowym smaku będzie idealny na jesienno zimowe wieczory. A latem będzie jak znalazł z mineralną :)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg czerwonej porzeczki
    1,5 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Przetwory Sok

Sok z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce przebrać oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą. Do garnka z grubym dnem wsypać porzeczki oraz cukier.
  • 2. Garnek wstawić na kuchenkę i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Gotować ok 15 minut.
  • sok 3. Następnie sok przecedzić na sicie, porzeczki wyrzucić.
  • 4. Sok ponownie zagotowujemy i przelewamy do czystych słoiczków.
  • 5. Pasteryzujemy ok 8-10 minut.
  • sok 6. Zimne odstawiamy w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Porzeczki Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować