Sok z czarnej porzeczki

5 (171 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniały o mocno ciemnej barwie naturalny sok z dojrzałych w słońcu czarnych porzeczek ma mnóstwo witaminy C będzie idealnym dodatkiem do jesienno zimowej herbatki, a latem do mineralnej :) po prostu idealny!

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg czarnej porzeczki
    1,5 kg cukru
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Sok z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki oczyszczamy a następnie myjemy.
  • sok 2. Owoce przekładamy wraz z cukrem do garnka. Doprowadzamy do wrzenia gotujemy ok 15 minut.
  • 3. Następnie sok przecedzamy i ponownie zagotowujemy.
  • 4. Sok przelewamy do czystych słoiczków.
  • 5. Pasteryzujemy ok 8-10 minut.
  • sok 6. Zimne wynosimy w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować