Smażony okoń z cytrynką

4.63 (8 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażony okoń to po prostu delicja. Łowiłem sam u nas na Mazurach.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka świeżych okoni
    mąka do obtoczenia
    sól, biały pieprz do smaku
    koperek
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.63 (8 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Smażony okoń z cytrynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • okon 1. Okonie płukamy w zimnej wodzie , lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Do środka , każdej ryby wkładamy po kilka gałązek kopru , solimy , pieprzymy do smaku . Obtaczamy każdego okonia w mące . Na koniec smażymy na rozgrzanym , dość głębokim oleju , do momentu , aż staną się złociste i mocno chrupiące. Podajemy z cytryną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Okoń Cytryna Koperek Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować