Mintaj smażony

  • wyświetlono: 7424 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Bardzo smaczna ryba.

ewaeu
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

ok 1 kg mintaja ( mrożonego bez lodu )
kilka łyżek mąki pszennej
2 jajka

sól do smaku

olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Mintaj smażony

  • 1. Rybę rozmrozić i umyć, podzielić na porcje. Dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy kawałek delikatnie posolić i otoczyć w mące. Zamaczać w roztrzepanych jajkach i smażyć na oleju. Każdy kawałek odkładać na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybamintajWigiliaświętarybyboże narodzenieimprezado obiaduryba smażonarodzinne spotkanie

Komentarze

Podobne przepisy

Złocisty mintaj

Dodane przez: Bilcia

Złocisty mintaj

Pyszna rybka z jogurtem i mąką...

Nototenia smażona

Dodane przez: czarrna

Nototenia smażona

Nototenia to pyszna, nieduża rybka....

ZŁOCISTY MINTAJ

Dodane przez: karolina895

ZŁOCISTY MINTAJ

Trochę jogurtu, przypraw i mąki...

Amur smażony

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Amur smażony

Takie pyszne Amury hoduje mój szwagier,...

karp

Dodane przez: mirelaj

smażony karp

smażony karp

Mintaj pływajacy w porach

Dodane przez: 2milutka

Mintaj zapiekany w porach

Smaczne filety z mintaja zapieczone...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE