Okoń smażony z cytryną z koperkowym aromatem

4.7 (10 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Okoń wyłowiony z Mazurskich jezior to rozkosz dla podniebienia.Jest mięciutki w środku a chrupiący na zewnątrz.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka świeżych okoni
    mąka do obtoczenia
    łyżka bułki tartej
    sól, biały pieprz do smaku
    cytryna
    gałązki kopru
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.7 (10 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Okoń smażony z cytryną z koperkowym aromatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Okonie płuczemy w zimnej wodzie , lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Do środka , każdej ryby wkładamy po kilka gałązek kopru , solimy , pieprzymy do smaku . Obtaczamy każdego okonia w mące wymieszanej z bułką tartą.Na koniec smażymy na rozgrzanym , dość głębokim oleju , do momentu , aż staną się złociste i mocno chrupiące. Podajemy z cytryną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Okoń Bułka tarta Cytryna Koperek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować