Szybkie kotlety ziemniaczane ze szczypiorkiem

5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Mogą być dodatkiem do obiadu, Smakują wyśmienicie

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    2 jajka,
    3 łyżki mąki
    3 łyżki bułki tartej
    cebula
    czosnek
    szczypiorek
    koperek
    papryka słodka
    olej
    pieprzu i sól
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Szybkie kotlety ziemniaczane ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej i wykładamy pokrojoną cebulę i smażymy do zeszklenia. Następnie siekamy szczypiorek,koperek siekamy.Ugotowane ziemniaki i odparowane dokładnie rozgniatamy. Dodajemy zeszkloną cebulę i doprawiamy. Ugniatamy do uzyskania jednolitej masy. Do ziemniaków dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,dodajemy jajka i mieszamy. Do masy dodajemy mąkę,szczypiorek i koperek.Mieszamy.
    Łyżką nabieramy porcję ciasta i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju przez ok 4 minuty z każdej strony. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować