Szybkie kotlety ziemniaczane ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej i wykładamy pokrojoną cebulę i smażymy do zeszklenia. Następnie siekamy szczypiorek,koperek siekamy.Ugotowane ziemniaki i odparowane dokładnie rozgniatamy. Dodajemy zeszkloną cebulę i doprawiamy. Ugniatamy do uzyskania jednolitej masy. Do ziemniaków dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,dodajemy jajka i mieszamy. Do masy dodajemy mąkę,szczypiorek i koperek.Mieszamy.
Łyżką nabieramy porcję ciasta i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju przez ok 4 minuty z każdej strony. Smacznego.
Komentarze