Pulpety z koperkiem i szczypiorkiem

5 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne,szybkie i aromatyczne pulpeciki. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
    2 jajka
    łyżka bułki tartej
    łyżka kaszy mannej
    szczypiorek
    koperek
    czerwona cebula
    sól,pieprz,słodka papryka
    dwie kostki rosołowe
    puszka pomidorów
    3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    1 płaska łyżka cukru
    ziele angielskie, liście laurowe
    olej, mąka
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Pulpety

Pulpety z koperkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Cebulę poszatkować a szczypiorek pokroić.Mięso mielone doprawić przyprawami,dodać pokrojony szczypiorek,koperek,jajka,bułkę tartą,poszatkowaną cebulę oraz kaszę i wszystko dokładnie wymieszać.Z przygotowanego mięsa formujemy średniej wielkości pulpety i każdy obtaczamy w mące .
    Do garnka wlewamy wodę,dodajemy kostki i zagotowujemy.Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe. Po zagotowaniu dorzucamy delikatnie pulpety i gotujemy przez około 10 minut na wolnym ogniu.
    Do drugiego garnka dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy, pół szklanki wywaru z gotujących się pulpetów, cukier, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy 10-15 minut.Miksujemy sos blenderem na gładki sos.
    Do zmiksowanego sosu dodajemy odcedzone pulpety i gotujemy całość jeszcze 5-10 min.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować