Chipsy ziemniaczane domowe

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Chipsy ziemniaczane, to jedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych przekąsek na świecie.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ziemniaki
    sól,pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z ziemniaków Chipsy

Chipsy ziemniaczane domowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na bardzo cienkie plasterki. Rozłożyć na ściereczce lub ręczniku papierowym, aby obeschły.
    Do rondelka lub głębokiej patelni wlać olej i rozgrzać. Plasterki ziemniaczane wrzucać na olej, smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
    Wyjmować łyżką cedzakową na ręcznik papierowy, kiedy ociekną z tłuszczu, posypać przyprawami.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Olej Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować