Sernik słony karmel & czekolada

4.5 (2 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Sernik słony karmel & czekolada

  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg twarogu (z wiaderka)

    1 puszka mleka skondensowanego

    6 jajek

    1 budyń słony karmel

    1 budyń czekoladowy

    herbatniki na spód
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik słony karmel & czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg, żółtka i mleko skondesowane miksujemy na jednolitą masę, Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy serowej. Mieszamy i rozlewamy masy w dwa pojemniki, do jednego dodajemy budyń czekoladowy, do drugiego słony karmel. Obie masy dokładnie mieszamy (mikserem).

    Na dnie formy układamu herbatniki i nalewamy na srodek porcjami obie masy. aż do wyczerpania.

    Na dnie piekarnika ustawiamy miskę z wodą.

    Piekarnik włączamy na temp 170 st . pieczemy sernik 30 min.

    Temperaturę obniżamy do 140 i pieczemy jeszcze 40 min.

    Po tym czasie sernik wyjmujemy i studzimy w formie.

    Na koniec dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować