Sernik słony karmel - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski dodać wszystkie składniki na ciasto z tym że dwie szklanki mąki na początek a w trakcie wyrabiania ciasta wsypać jeszcze pół szklanki i wyrabiać do wchłonięcia przez ciasto dodanej mąki
2.Ciasto odstawiamy aby odpoczęło i wtedy przygotować masę serową do miski przełożyć produkty podane w opisie zmiksować a następnie użyć blendera po zmiksowaniu dodać cukierki i nektarynki pokrojone w kostkę
3.Na dno blaszki wyłożyć większą część ciasta nakłuwając je przełożyć całą masę serową a na nią z reszty ciasta układać rozciągnięte za pomocą mokrych rąk małe placki
4.Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni razem z miską wody na dnie i piec 60 minut bez otwierania piekarnika do ładnego zarumienienia wierzchu ciasta. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto do całkowitego ostygnięcia. po ostygnięciu wyjąć posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki
5.Polecam sernik do kawy z przyjaciółmi jak i dla rodziny
Komentarze