Schab z prawdziwkami

4.5 (195 ocen)

  • Średni

Bardzo eleganckie danie ,na uroczysty obiad lub kolację .

  • Średni

Składniki:

  • - schab: 1 kilogram
    - grzyby leśne (mogą być mrożone): 40 dekagramów
    - jajka: 4 sztuki
    - śmietana 30%: 3 łyżki
    - przyprawa do mięsa wieprzowego: 0.5 sztuki
    - oregano suszone: 3 łyżeczki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - jajka: 2 sztuki
    - mleko: 2 łyżki
    - olej do smażenia: 0.75 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z prawdziwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dzielimy na porcje i rozbijamy jak na schabowe, nacieramy przyprawą do mięsa i oregano, zostawiamy na 2 godz.
  • schab z prawdziwkami 2. Grzyby kroimy i obgotowujemy w lekko posolonej wodzie. Obgotowane grzyby podsmażamy razem ze śmietaną i przyprawami (solą i pieprzem)do uduszonych grzybów wbijamy jajka i smażymy jak jajecznicę.
  • schab z prawdziwkami 3. Gotowe nadzienie wykładamy na mięso i zwijamy roladki, jajka rozbijamy z mlekiem. Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej,smażymy w dość głębokim tłuszczu, najpierw na mocnym ogniu obsmażamy potem zmniejszamy płomień i dosmażamy mięso
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować