PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto bez pieczenia z mangohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/50/ciasto-bez-pieczenia-z-mango.jpeg15752100http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-bez-pieczenia-z-mango
Składniki:
ok. 20 czekoladowych herbatników na spód
ok 20 jasnych herbatników na wierzch
Masa budyniowa na bazie mango:
2 paczki po 450 g mrożonego mango
2 budynie śmietankowe
3/4 szklanki cukru
Masa śmietankowa:
350 ml śmietanki 30%
25 dag mascarpone
2 łyżeczki żelatyny
3-4 łyżki cukru
Lukier:
1 szklanka cukru pudru
niewielka ilość wody
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto bez pieczenia z mango
1.
Ciemne herbatniki ułożyć na blaszce 33cm x 22 cm
Masa budyniowa:
Mango zalewamy 1/4 szklanki wody. Gotujemy, a następnie delikatnie miksujemy, nie na gładki mus., lecz tak by widoczne były kawałki owoców. Zagotować. Budynie i cukier wymieszać w 1/4 szklanki wody. Wlać na gotujące się owoce. Mieszając zagotować. Gorący budyń wylewamy na herbatniki.
Masa śmietankowa.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mascarpone i żelatynę. Dokończyć ubijanie.Wyłożyć na wystudzoną masę budyniową. Na wierzchu ułożyć jasne herbatniki i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Lukier:
Cukier puder wymieszać z odrobiną wody. Polać nim ciasto
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze