Schabowe roladki z prawdziwkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na to danie wpadłam na pomysł gdy z lasu przynieśliśmy cały kosz grzybów, a w lodówce były kotlety schabowe, wszyscy zjedli z apetytem i prosili o dokładkę, polecam na rodzinne obiady nikt im się nie oprze i do tego aksamitny sos grzybowy, po prostu palce lizać!

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    1/2 kg prawdziwków
    łyżka masła
    pieprz
    sól

    Sos:
    duży prawdziwek
    ok 1/2 litry wody
    kostka mięsna
    olej do smażenia
    2 łyżki mąki

    Sos:
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schabowe roladki z prawdziwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić cienko, oprószyć solą oraz pieprzem
  • zwijanie roladek 2. Prawdziwki pokroić drobno, podsmażyć na maśle, wystudzone położyć na mięsie i zwinąć ciasno roladki,
  • smażenie roladek 3. Roladki obsmażyć na oleju z każdej strony, podlać wodą i dusić do miękkości, następnie dodać kostkę mięsną i pokrojonego prawdziwka,
  • 4. Roladki wyciągnąć i sos zagęścić mąką rozmieszaną z wodą, chwilkę pogotować, do sosu włożyć roladki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz grzybowy Grzyby Mięso Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować