Schab z morelami i suszonymi pomidorami

4.83 (6 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny schab z morelami i suszonymi pomidorami .
Zdecydowanie ta wersja przypadła nam najbardziej.
Słodkie modele w połączeniu z suszonymi pomidorami tworzą świetny smak .Do tego sos na białym winie .

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,20 kg schabu
    opakowanie moreli
    2 garści odsączonych suszonych pomidorów
    przyprawa do wieprzowiny
    2 ząbki czosnku
    zioła do natarcia mięsa: np majeranek ,czosnek niedźwiedzi

    Sos :
    łyżka zalewy z pomidorów
    garść moreli
    200 ml białego półwytrawnego wina
    50 ml śmietanki 30%
    woda 200-300 ml
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony

Schab z morelami i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab z morelami i suszonymi pomidorami 1. Mięso umyć ,osuszyć.
    Zrobić w mięsie dwie dziurki .Do jednej napchać morele ,do drugiej odsączone suszone pomidory .Mięso natrzeć przyprawami i czosnkiem .Odstawiać na całą noc do lodówki .
    Na drugi dzień mięso wyłożyć do rękawa do pieczenia i piec ok 1,5 godziny w piekarniku na 190-200 stopni .
  • 2. Sos : morele drobno pokroić .W garnku delikatnie rozgrzać zalewę z pomidorów ,dodać morele i podsmażyć .Zalać woda ,gotować aż morele zmiękną .Dodać wino i śmietankę ,gotować .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować