Małdrzyki-placuszki twarogowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Placuszki twarogowe pochodzące z Małopolski z dodatkiem kokosu i rodzynek.
Są pyszne i puszyste .
Proste i szybkie .
Jestem zakochana w ich smaku .

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g twarogu tłustego lub półtłustego
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego ( 16g)
    4 łyżki mąki
    3 - 4 łyżki kokosu
    2 garści rodzynek miękkich
    2- 3 łyżki masła do smażenia
    mąka do obtoczenia

    Dodatkowo : np
    Miód ,konfiturą ,cukier puder ,bita śmietana,owoce.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Małdrzyki-placuszki twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Małdrzyki-placuszki twarogowe 1. Twaróg rozgnieść widelcem .
    Dodać resztę składników i wymieszać wszytko łyżką .
  • Małdrzyki-placuszki twarogowe 2. Na patelni rozgrzać masło .
    Ciasto podzielić na równe części .
    Uformować kulki ,spłaszczyć tworząc placuszki .
    Obtoczyć w mące i smażyć na delikatnym ogniu .
  • 3. Podawać z ulubionymi dodatkami .

Porady

Nie używajmy sera z wiaderka ,jest zdecydowanie za rzadki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować