Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

4.48 (164 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To chyba najszybsza i najłatwiejsza sałatka świata.... a smak doskonały. Można ja także z powiedzeniem jeść jako pastę tuńczykową do pieczywa.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    puszka kukurydzy lub 1 kolba
    około 20 ciemnych oliwek
    2 małe czerwone cebule
    3 łyżki majonezu
    sól, czarny pieprz
    opcjonalnie: 50g startego żółtego sera
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka i kukurydze odsączyć z zalewy. Cebulę posiekać w drobną kostkę, oliwki przekroić na pół lub w plasterki. Połączyć składniki. Dodać majonez. Doprawić do smaku, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać również starty żółty ser i szczypiorek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować