Sałatka z selerem naciowym i tuńczykiem

4.5 (160 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Idealnie sprawdza się na domowych przyjęciach. Podstawą sałatki jest seler, który często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, zawiera witaminy z grupy PP, kompleks witaminy B i najważniejsze - pomaga w oczyszczeniu organizmu.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 łodygi selera naciowego
    1 puszka tuńczyka w wodzie
    1 puszka białek fasoli
    1 woreczek brązowego ryżu (lub innego)
    1 mała cebulka
    5-7 ogórków konserwowych
    Majonez
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Sałatka z selerem naciowym i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić i wystudzić.
    Białą fasolę i tuńczyka odsączyć z zalewy
    Selera oczyścić, odciąć końce i pociąć na cienkie paski
    Cebulkę obrać i wraz z ogórkami pokroić w drobną kostkę.
    Składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez i doprawić do smaku. Całość wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować