Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.36 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ulubiona sałatka mojej mamy

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek,
    cebula czerwona,
    4 ogórki kiszone,
    2 puszki tuńczyka w oleju w sosie własnym,
    puszka kukurydzy,
    150 g sera żółtego,
    majonez,
    pęczek szczypiorku.
Wystaw ocenę:

4.36 (177 ocen)

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, szczypiorek posiekać. Białko pokroić na małą kostkę, a w osobnej misce żółtko zetrzeć na tarce. Cebulę i ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Sałatkę układać warstwami zaczynając od dołu: białko, cebula, ogórki kiszone, warstwa majonezu i 1/2 część tuńczyka. Następnie wyłożyć 1/2 puszki kukurydzy, warstwa majonezu, ser, pozostałą część tuńczyka i kukurydzy, żółtko i całość posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jak zaskoczyć gości? Sałatka gyros warstwowa to sprawdzony przepis!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować