Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z brązowego ryżu z dodatkiem jajek, warzyw i mozzarelli. Doprawiona do smaku majonezem i szczypiorkiem. Polecam.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
200 g ugotowanego brązowego ryżu
2 jajka ugotowane na twardo
1/2 czerwonej papryki
1 kulka mozzarelli
pół pęczka szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
pół łyżeczki suszonej cebuli
Sałatka ryżowa z jajkiem, papryką i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy i kroimy w dużą kostkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę. Szczypiorek kroimy na drobno.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
Komentarze