Sałatka ryżowa z jajkiem, papryką i mozzarellą

3 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z brązowego ryżu z dodatkiem jajek, warzyw i mozzarelli. Doprawiona do smaku majonezem i szczypiorkiem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ugotowanego brązowego ryżu
    2 jajka ugotowane na twardo
    1/2 czerwonej papryki
    1 kulka mozzarelli
    pół pęczka szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    pół łyżeczki suszonej cebuli
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka ryżowa z jajkiem, papryką i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i kroimy w dużą kostkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę. Szczypiorek kroimy na drobno.
    Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować