REKLAMA

Sałatka ryżowa z porem, matiasem, mozzarellą

wyświetlono: 213 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem pora, matiasa, rzodkiewek, mozzarelli. Polecam na kolację.

opublikowany: 10.05.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g ugotowanego ryżu
    2 filety matiasa lekko solonego
    5 rzodkiewek
    125 g mozzarelli
    1 duży ząbek czosnku
    80 g jasnej części pora
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka suszonego szczypiorku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Por czyścimy i kroimy w talarki, przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Matiasa kroimy na małe kawałki. Do miski przekładamy ugotowany ryż i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Marcia66

Sałatka ryżowa z porem

Lekka sałatka odpowiednia dla osób przestrzegających diety.

kategoria: Sałatki opublikowany: 17.12.2014 | wyświetlono: 1676 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE