Sałatka z tuńczykiem, jajkiem, papryką i ogórkiem

2.89 (9 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i szybka sałatka z tuńczykiem, to świetny pomysł na przystawkę podczas domowej imprezy :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 170 g)
    4 jajka
    1 mała puszka kukurydzy (140 g)
    3 ogórki konserwowe
    3 płaty czerwonej papryki konserwowej
    2 łyżki oliwek zielonych
    kawałek białej części pora
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

2.89 (9 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem, papryką i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i posiekaj w drobną kostkę. Osącz z sosu i zalewy: tuńczyka, kukurydzę, ogórki i paprykę. Warzywa pokrój w kostkę i razem z tuńczykiem i kukurydzą przełóż do jajek. Dodaj przekrojone na pół oliwki i pokrojonego w pół plastry pora.
  • 2. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z majonezem i jogurtem i wstaw do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować