Sałatka konserwowa

4.5 (156 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i szybka do przygotowania sałatka dla niespodziewanych gości.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka groszku konserwowego
    puszka kukurydzy
    słoik selera konserwowego
    6 jajek na twardo
    15 dag szynki konserwowej
    średni słoik papryki konserwowej
    2 łyżki majonezu
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przystawki Szynki

Sałatka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki odsączyć z zalewy. Jajka, szynkę, paprykę pokroić w kostkę. Wszystko razem doprawić do smaku i wymieszać z majonezem. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka Kukurydza Sałata Seler Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować