Ryba po włosku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rybka idealnie współgra z pomidorami oraz fasolką. Danie niesamowicie apetycznie pachnie, ma przyjemny ziołowo-czosnkowy aromat:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z pangi: 4 sztuki
    - fasola szparagowa: 20 dekagramów
    - pomidory: 2 sztuki
    - czosnek (ząbki): 1 sztuka
    - pietruszka zielona: 3 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - chili: 1 szczypta
    - olej: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba po włosku 1. Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek i ugotować. Pokroić na ok. 2 cm kawałki.
    Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w grubą kostkę.
    Czosnek posiekać, podsmażyć na oleju, dodać filety i smażyć po 5 min. z każdej strony. Doprawić do smaku.
    Do ryby dodać fasolkę i pomidory. Dusić 3 minuty.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować