Ryba po włosku

  • wyświetlono: 1382 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

przepis na rybę w sosie z suszonymi pomidorami, kremówką i bazylią. Wyszła przepyszna! Skoro z suszonymi pomidorami i bazylią to można nazwać ją "Rybą po włosku" :) To mój autorski pomysł :)

Bez nazwy-2
  • 15min

Składniki

500 g ryby miruny lub innej bezościstej ryby
3 łyżki mąki pszennej
sól
olej do smażenia
100 g suszonych pomidorów
350 ml śmietanki kremówki 30%
2 łyżeczki suszonej bazylii

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po włosku

  • 1. Rybę pokroić w ok. 5 cm paski, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju, lekko poprószyć solą.
  • 2. Pomidory pokroić w cienkie paski, dodać do usmażonej ryby, zalać śmietanką kremówką, posypać bazylią. Gotować do zgęstnienia śmietanki kremówki, czyli ok. 3 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilrybamoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataPomidorybazyliaWigiliasuszone pomidorykremówkasos śmietanowysmietankamirunaśmietanka kremówkaryba w śmietanieryba z suszonymi pomidoramiryba po włoskuryba na Wigilię

Komentarze

Podobne przepisy

image-0n4c1be

Dodane przez: monika016

Kotlety mielone po włosku

Smak Włoch przemycony do kotletów...

fasola po włosku

Dodane przez: anta19

Fasolka po włosku

Jeżeli znudziła się Wam fasolka...

roladki schabowe po włosku

Dodane przez: agarybak76

Roladki schabowe faszerowane po włosku

Lubię przyrządzać roladki i wymyślać...

Ryba po japońsku

Dodane przez: Kinia1984

Ryba po japońsku

Jak wiadomo ryba po japońsku ma...

Skrzydełka po włosku

Dodane przez: afrodyta

Skrzydełka po włosku

Bardzo lubię drób na obiad, ponieważ...

Kurczak po włosku

Dodane przez: RedakcjaPP

Kurczak po włosku

Gdy słyszę „jakie to dobre”, nic...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE