Ryba po włosku

4.5 (185 ocen)

  • 15 min

przepis na rybę w sosie z suszonymi pomidorami, kremówką i bazylią. Wyszła przepyszna! Skoro z suszonymi pomidorami i bazylią to można nazwać ją "Rybą po włosku" :) To mój autorski pomysł :)

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g ryby miruny lub innej bezościstej ryby
    3 łyżki mąki pszennej
    sól
    olej do smażenia
    100 g suszonych pomidorów
    350 ml śmietanki kremówki 30%
    2 łyżeczki suszonej bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Ryba po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić w ok. 5 cm paski, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju, lekko poprószyć solą.
  • 2. Pomidory pokroić w cienkie paski, dodać do usmażonej ryby, zalać śmietanką kremówką, posypać bazylią. Gotować do zgęstnienia śmietanki kremówki, czyli ok. 3 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować