Roladki z bakłażana z pastą orzechowo-twarogową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyć bakłażana i pokroić w cienkie plastry. Rozłożyć je pojedynczo i zasypać solą himalajską. Kiedy na plastrach pojawi się rosa, usunąć ją ręcznikiem papierowym, a następnie natrzeć bakłażana oliwą. Tak przygotowane plastry grillować lub piec do osiągnięcia miękkości. Po przygotowaniu odłożyć do wystudzenia.
2.Do siekacza wrzucić czosnek i świeżą kolendrę, posiekać na drobno. Następnie dodać twarożek, masło orzechowe, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić ostrą papryką, a także solą himalajską i pieprzem.
3.Plastry bakłażana posmarować przygotowaną pastą, do środka dołożyć ziarenka granatu. Roladki zwinąć i spiąć wykałaczkami. Podawać ze świeżą kolendrą i granatem.
Komentarze