Roladki z bakłażana z pastą orzechowo-twarogową

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przekąska inspirowana gruzińskimi smakami, idealna do wina

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży bakłażan

    oliwa

    sól himalajska

    200 g twarożku kanapkowo-sernikowego

    4 łyżki masła orzechowego

    1 łyżka soku z cytryny

    2 ząbki czosnku

    garść świeżej kolendry

    1 łyżeczka ostrej papryki

    pieprz czarny do smaku

    ziarna granatu

    liście kolendry do dekoracji

    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Wina Przekąski

Roladki z bakłażana z pastą orzechowo-twarogową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć bakłażana i pokroić w cienkie plastry. Rozłożyć je pojedynczo i zasypać solą himalajską. Kiedy na plastrach pojawi się rosa, usunąć ją ręcznikiem papierowym, a następnie natrzeć bakłażana oliwą. Tak przygotowane plastry grillować lub piec do osiągnięcia miękkości. Po przygotowaniu odłożyć do wystudzenia.
  • 2. Do siekacza wrzucić czosnek i świeżą kolendrę, posiekać na drobno. Następnie dodać twarożek, masło orzechowe, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić ostrą papryką, a także solą himalajską i pieprzem.
  • 3. Plastry bakłażana posmarować przygotowaną pastą, do środka dołożyć ziarenka granatu. Roladki zwinąć i spiąć wykałaczkami. Podawać ze świeżą kolendrą i granatem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Granat Kolendra Masło orzechowe Wino

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować