Roaldki schabowe zawijane w boczek

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sposób na to, aby wieprzowe mięso wcale nie było suche.

Składniki:

  • 5 kawałków 1,5 cm schabu
    5 plastrów boczku wędzonego
    30 dag kapusty kiszonej
    5 łyżeczek musztardy krem z gorczycy z miodem
    20 dag kiełbasy podwawelskiej
    1 cebula
    15 dag sera żółtego w kawałku
    sól i pieprz
    1 lampka wina białego półsłodkiego
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    przyprawa do bigosu
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Wina

Roaldki schabowe zawijane w boczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, zalewamy czystą wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy przez około 25-30 minut.
  • 2. Kiełbasę i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy do miękkości cebuli.
  • 3. Kotlety rozbijamy na cienkie placki, opruszamy solą i pieprzem z każdej strony. Schabowego smarujemy łyżeczką musztardy na to kładziemy kiełbasę z cebulą i posypujemy startym żółtym serem. Zwijamy w roladkę a następnie zawijamy w plaster boczku. Na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju kładziemy rolady i smażymy z każdej strony do zrumienienia boczku.
  • 4. Kapustę odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do bigosu, układamy roladki, całość zalewamy winem i wstawiamy do piekarnika na 30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Schab Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować