REKLAMA

Roladki bakłażanowe z fetą

wyświetlono: 1791 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Pomysł na pyszną i prostą przekąskę, która idealnie sprawdzi się na imprezie.

opublikowany: 10.10.2019
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 nieduży bakłażan
    150 g fety w kawałku lub kostkach
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 duży ząbek czosnku
    garść świeżego oregano
    sól
    pieprz
    oliwa
    mały pomidor
Ocena:

(średnia 4.5 z 198 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana myjemy i kroimy na cieniutkie plasterki (sprawdzi się przy tym obieraczka do warzyw). Plasterki rozkładamy pojedynczo i posypujemy solą. Kiedy wytworzy się rosa, zbieramy ją ręcznikiem papierowym. Bakłażany polewamy oliwą i smażymy na patelni z dwóch stron, do miękkości. Odsączamy na ręczniku papierowym. Fetę rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane oregano. Doprawiamy pieprzem. Dokładnie łączymy. Plasterki smarujemy nadzieniem, zawijamy i stawiamy pionowo. Posypujemy oregano i drobniutko pokrojonym pomidorem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Roladki bakłażanowe

szybkie i smakowite danie z bakłażana i marchewki rewelacyjne danie dla wegetarianina

kategoria: Przystawki opublikowany: 29.08.2012 | wyświetlono: 359 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: morelka morelka

Bakłażanowe roladki

Fajna przystawka a także dodatek do grillowanego mięsa

kategoria: Przystawki opublikowany: 18.01.2013 | wyświetlono: 322 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE