Rolada szpinakowa z łososiem i smażonym jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak myjemy i podgrzewamy na suchej patelni dodając bardzo drobno posiekany czosnek. Ostudzony blendujemy z 6 żółtkami, solą, pieprzem. Białka z szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie bardzo delikatnie mieszamy z masą szpinakową. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto, rozprowadzając je równomiernie na całej powierzchni blachy. Pieczemy w 170 stopniach przez ok. 20 min. Smażymy jajecznicę że szczypiorkiem na maśle. Wystudzony biszkopt smarujemy serkiem ,układamy łososia a na nim jajecznicę . Ciasno zwijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Porady
Rolada najlepiej smakuje i kroi się następnego dnia
Komentarze