Rolada szpinakowa z łososiem i smażonym jajkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Doskonała propozycja na imprezę

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    500 g świeżego szpinaku,
    2 ząbki czosnku,
    6 jaj
    400 g łososia wędzonego,
    2 opakowania serka śmietankowego,
    sól,
    pieprz. Dodatkowo na jajecznicę :
    5 jaj
    2 łyżki masła Pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przekąski

Rolada szpinakowa z łososiem i smażonym jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy i podgrzewamy na suchej patelni dodając bardzo drobno posiekany czosnek. Ostudzony blendujemy z 6 żółtkami, solą, pieprzem. Białka z szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie bardzo delikatnie mieszamy z masą szpinakową. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto, rozprowadzając je równomiernie na całej powierzchni blachy. Pieczemy w 170 stopniach przez ok. 20 min. Smażymy jajecznicę że szczypiorkiem na maśle. Wystudzony biszkopt smarujemy serkiem ,układamy łososia a na nim jajecznicę . Ciasno zwijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Porady

Rolada najlepiej smakuje i kroi się następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować