Razowe tagliatelle z kurkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Zagnieciony, wywałkowany, wysuszony, pokrojony i .... własny, domowy. I leśne grzyby.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Na ciasto:

    2 szklanki mąki graham
    2 jajka
    1 łyżeczka soli
    woda

    Na sos:

    300 gram kurek
    biała cebula
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    0,5 szklanki wytrawnego białego wina i śmietanki kremówki
    1 łyżka masła
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Razowe tagliatelle z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Zagnieść ciasto. Rozwałkować. Wysuszyć. Pokroić na 1 cm paski. Ugotować w osolonej wodzie.

    Sos: Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na maśle, dodaj czosnek i kurki. Smaż. Dolej wino. Odparuj kilka minut. Dodaj sól i pieprz. Duś. Na koniec dodaj śmietankę. Na koniec koperek. Zmieszaj z ugotowanym w tym samym czasie makaronem tagliatelle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować